Besneeuwde tweede voorjaarsvakantieweek


Besneeuwde tweede voorjaarsvakantieweek

Het ziet er naar uit dat er komende week zeer veel sneeuw gaat vallen in het Alpengebied. De sneeuwdump concentreert zich in eerste instantie op de Franse en Zwitserse Alpen, later komen ook de Oostenrijkse Alpen aan de beurt.

Afreizen op vrijdag is het beste

Vrijdag lijkt de beste dag om af te reizen naar de wintersportgebieden. Zaterdagochtend gaat het in Zuid-Duitsland en Frankrijk op plaatsen boven 1000 meter al sneeuwen, wat hinderlijk kan zijn voor het wegverkeer. De sneeuwval breidt zich zaterdag naar Zwitserland uit en tegen de avond worden ook de Oostenrijkse Alpen bereikt. Zondag heeft vooral Oostenrijk last van sneeuwbuien, maar ook in Zwitserland wordt nog sneeuw verwacht.

Sneeuwdump in tweede voorjaarsvakantieweek

Begin volgende week trekt de ene storing na de andere vanaf de oceaan richting de Alpen. Iedere dag is er kans dikke laag verse sneeuw. Volgende week wordt plaatselijk in de Franse en Zwitserse Alpen meer dan een meter sneeuw verwacht! Iets wat voor veel wintersportliefhebbers niet als ideaal zal worden gezien.

Ook in Oostenrijk gaat het stevig sneeuwen maar blijven de neerslaghoeveelheden “beperkt” tot maximaal zo’n 80 centimeter.

Naast de hoeveelheid sneeuw kan het ook nog eens hard waaien, daardoor is vooral in de hoger gelegen gebieden kans op sneeuwjacht.

Deze week schitterend

De wintersporters van deze week hebben een prachtige week meegemaakt. Veel zon en op de meeste plaatsen prima sneeuwcondities vielen hen ten deel.