Watches


Severe thunderstorm watch

Geschreven door: Gilles Delbeke op 02 January 2018 16:14

De vooruitzichten voor vannacht zijn niet rooskleurig.Een heel actieve storing zal in de loop van vannacht (rond 5u) de lage landen binnen trekken.Het grootste gevaar is de wind en niet zozeer andere elementen van onweders.Rukwinden van 120 km/h en meer zijn zeker niet uitgesloten die gepaard gaan met hevige regen.De gebieden met het meeste potentieel zijn de kuststreken, gaande van de Seine Maritieme (Frankrijk) tot Den Haag.Nogmaals het grootste gevaar blijft de wind en regen die op sommige plaatsen voor overstromingen zullen zorgen en niet zozeer andere elementen van onweer.Een Severe Thunderstorm...

Bekijk volledig artikel

Flash flood watch

Geschreven door: Gilles Delbeke op 02 January 2018 15:58

De voorbije dagen is er veel neerslag gevallen in de grootste delen van de Benelux.Door deze neerslagaccumulatie is de bodem verzadigd van water en kan het niet veel water meer opnemen.Volgende nacht verwachten wij een stevige storing die met de nodige wind ook veel neerslag met zich mee zal brengen.Hierdoor bestaat het gevaar dat er her en der overstromingen zullen ontstaan.We proberen deze situatie doorheen de nacht voortdurend te analyseren en op te volgen zodoende we de nodige waarschuwingen de wereld uit kunnen sturen.Een Flash flood watch betekent dat er een verhoogde waakzaamheid is op overstromingen. Indien...

Bekijk volledig artikel

Tornado watch

Geschreven door: Francois Debets op 30 August 2017 19:27

In Belgie (Omgeving Hasselt) is een cel gedetecteerd met rotatie. Een tornado is niet uit te sluiten op het pad van deze cel. trekrichting is Noordoost.

Bekijk volledig artikel

Flash flood watch

Geschreven door: Francois Debets op 24 July 2017 09:05

Een fel buiengebied trekt vooral over het zuidwesten van Nederland. Het zijn pittige buien met kans op veel neerslag en dus wateroverlast. Ook is er (vooral aan de kust) kans op waterhozen. Deze zijn ook reeds gesignaleerd.

Bekijk volledig artikel

Tornado watch

Geschreven door: Francois Debets op 23 July 2017 15:03

Er is een cel gedetecteerd met een sterk velocity couplet in belgie. Deze cell is in staat om een tornado te produceren.

Bekijk volledig artikel

Geschreven door: Francois Debets op 06 July 2017 18:31

Op de rightmover in NW Frankrijk is een tornado gesignaleerd. Trekrichting van deze cel in noordoost.

Bekijk volledig artikel